26 Kasım 2009 Perşembe

En Çok Ziyaretçisi Olan Türk Siteleri Hangileri?

Türkiye’deki İnternet kullanımı hakkında bilgi sağlayan üç farklı uluslararası kaynağın verilerini bir arada toplayıp paylaşmak istedim. Google, comScore ve Alexa farklı kaynaklardan verileri topladıkları için raporları arasında çok fazla benzerlik yok. Bir site hakkında değerlendirme yaparken üç kaynağı da göz önüne almak en sağlıklı yol olacaktır.


(Google varlıklarının istatistiki verilerini paylaşmayan) Google’ın AdPlanner ürününe göre Türkiye’de toplam 19 milyon kullanıcı var. Türkiye’den ziyaretçi hacminin en yüksek olduğu Türk siteleri Mynet, blogcu ve Ekolay olarak raporlanmış.



comScore’un Türkiye verilerine göre ise Türkiye’de 15 yaş ve üzerinde toplam 19 milyon kullanıcı var. Türkiye’den ziyaretçi hacminin en yüksek olduğu Türk siteleri Doğan Online, Milliyet Grubu ve Mynet olmuş.



Son olarak Alexa’nın verilerine göz attığımızda ise Türk site sıralamasının Hürriyet, Milliyet ve Mynet olarak raporlandığını görüyoruz.

Burada değerlendirdiğimiz üç kaynağın da örneklem grubunun temsil gücü, ölçümleme tekniği, uygulama hataları gibi konular nedeniyle zayıflıkları olabilir. IAB'nin ölçümleme konusunda anlaştığı ve ölçümlemeleri başlattığı Gemius'un yayınlayacağı rapor, bakalım hangi verilerin doğruluğunu gösterecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder