16 Haziran 2012 Cumartesi

Ücret Ödemeden E-Ticaret Sitesi, Web Sitesi ve Mobil Site Sahibi Olabileceğinizi Biliyor Musunuz?

Google, Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting işbirliği ile birkaç gün önce hayata geçen 'İşinizi İnternete Taşıyın' projesi sayesinde artık Türkiye'de faaliyet gösteren tüm işletmeler ücretsiz şekilde e-ticarete başlayabilecek. www.isinizinternette.com.tr sitesi üzerinde basit bir arayüz ile anlaşılır şekilde oluşturulan web dükkanına, sanal ödeme ve kargo sistemlerinin entegre edilmiş olması; normalde karmaşık olarak değerlendirilen bu süreci çok kolaylaştırmış. Projenin bir diğer önemli tarafı da e-ticarete şimdilik başlamayı planlamayan, hatta henüz İnternet sitesi bile bulunmayan firmalara ücretsiz web sitesi kurma fırsatı vermesi. Bu sayede Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getireceği yükümlülüklerin konuşulduğu son dönemde, Türkiye'de yüzbinlerce işletmenin web site sahibi olma ihtiyacına ciddi bir çözüm sağlanmış.

Peki ya ücretsiz mobil web sitesi?
Günümüzde en önemli trendlerden biri de şüphesiz mobil cihazlar üzerinden İnternet kullanımının hızlı artışı. Bu konuda Türkiye'deki firmaların hali hazırdaki sitelerini nasıl mobil cihazlara uyumlu hale getirebileceğine dair ipuçlarını içeren www.gomo.com.tr sitesi geçen hafta yayına girdi. Portalda özellikle sitenizin mobil cihazlara uyumluluğunu test edebileceğiniz ve özel bir rapor almanızı sağlayacak GoMoMetre'yi denemenizi öneriyorum. Sitenizi belirtilen detaylarda mobil uyumlu hale getirmek için ücretsiz bir desteğe ihtiyaç duyuyorsanız projenin uluslararası sayfasında o da yer alıyor. HowToGomo sitesindeki site oluşturma modülü sayesinde halihazırdaki web sitenizin kolayca mobil cihazlara uyumlu versiyonunu oluşturup yayına alabilirsiniz.

2 yorum:

  1. 'İşinizi İnternete Taşıyın' projesi çok iyi ama gelecek hakkında büyük bir boşluk var. 1 sene ücretsiz tamam, peki ya 1 sene sonra ne olacak? SSS'den öğrenebiliyoruz ama shopio'ya yönlenince yine elimiz boş kalıyor. Yine de küçük işletmelere tavsiye ederim. Olması gereken bir projeydi, bir eksiği kapamışlar. Bağımlı hale getirip elde tutmak akıllıca bir politika. Eğer sade bir kullanım ortamı varsa o eldede durulur. Başarı hikayesi diye bahsi geçen kişiler, hazır başarıyı yakalamış olacaklar ki bu sistemden kurtulup başka siteler açmışlar. Umarım daha fazla firmaya ulaşır.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, keske diger sektorlerdeki firmalar da kisa vadeli kazanclarindan once sektorlerini buyutmek icin caba gosterseler. Internet sektorunun en onemli avantaji olan Freemium is modeli sayesinde potansiyel musteriler urun veya hizmetleri tecrube etme sansina sahip olabiliyor.

    YanıtlaSil