24 Temmuz 2010 Cumartesi

Mobil Ticaret Sektöründen Son Haberler

Yemeksepeti’nin iPhone uygulamasının ilk ay içerisinde 30.000 kez indirildiğini duyurmasının ardından dikkatimiz tekrar mobil ticaret üzerine çevrildi. Tam da aynı dönemde Amazon, yıllık cirosunun 1 milyar ABD dolar üzerindeki kısmının mobil cihazlardan geldiğini açıkladı. Bu da son çeyrek geliri 6.5 milyar ABD doları olan şirket için mobil ticaretin ne kadar önemli bir orana ulaşmış olduğunun göstergesi. eBay de çok yakın bir tarihte sitedeki modayla ilgili ürünlerin mobil cihazlardan satışı için özel bir iPhone uygulamasını kullanıcılarına sundu.

Klasik Perakendecilerden Yaratıcı Mobil Projeler
Sears’ın hareket halindeki müşterilerin mobil cihazları aracılığı ile çektikleri ürünlerin fotoğraflarını sisteme yükleyip bu ürünün bulunduğu en yakın mağazayı araştırmalarını sağlayan Personal Shopper uygulaması yanında Ikea’nın bu yılki Cannes Lions’da Altın Aslan ödülü alan augmented reality (AR) teknolojisi üzerine kurgulanmış ve kataloğunda bulunan ürünlerin evlerimizde nasıl duracağını görselleştirebilmemizi sağlayan iPhone uygulaması, alışveriş tecrübesinin nasıl zenginleştirilebileceğinin kanıtları.

Mobil Ticaret Sektörü Verileri
Mobil ticaretin büyüklüğü, ABI Research’ün yayınladığı rapora göre sadece ABD’de 2008 yılında 396 milyon ABD dolar iken 2009 yılında 1.2 milyar ABD dolarına yükselmiş. 2010 yılı için beklenti de 2.2 milyar ABD doları civarında. Bir başka araştırmaya göre ise Avrupalı iPhone kullanıcılarının ürün araştırmasını mobil cihazlarından yapma oranları %26 iken mobil alışverişi %13 oranında tercih etmiş. Forrester’ın mobil ticaret üzerine yayınladığı son rapora göre ise mobil cihazlardan alışverişe ilgi duyanların oranı genel cep telefonu kullanıcıları içerisinde %5 seviyelerinde kalırken bu kişilerin %16’sı ürünlerle veya mağazalarla ilgili olarak mobil cihazlarında araştırma yaptıklarını belirtmiş.

* Görsel www.telecoms.com sitesinden alınmıştır.

1 yorum:

  1. Vente-Privee CEO Jacques-Antoine Granjon 'un aktardığına göre: iPhone uygulamaları yayına alındıktan sonraki 3 hafta içerisinde 515.000 € gelir (10.000 sipariş) elde etti.
    Aynı zamanda toplamda 335.000 kez indirildi ve kullanıcılardan tarafından 1.5 milyon ziyaret yapıldı. 18 milyon sayfa gösterimi oldu.
    Daha fazla detay için: http://www.journaldunet.com/ebusiness/internet-mobile/jacques-antoine-granjon-application-iphone-vente-privee.shtml

    YanıtlaSil