30 Temmuz 2009 Perşembe

Sahibinden.com bir e-ticaret sitesi mi?

Doruk Net tarafından 2002 yılından beri organize edilen Altın örümcek Web Ödülleri bu sene de sahiplerini buldu. Ödül gecesinden aklımda kalan en önemli anlardan birisi de elektronik ticaret kategorisinde birinciliği Sahibinden.com’un alması idi. Birçok kişinin kategori ayrımı konusunu kendi arasında tartıştığını görünce kısa bir yazı ile tartışmaya katkıda bulunmak istedim.

Sahibinden.com, 2000 yılında yola ilk çıktığında şu anki yapısından çok farklı idi. Önemli örnekleri olarak Craiglist, Kijiji, Gumtree ve LuQuo'yu gösterebileceğimiz bir Seri İlan Sitesi (Online Classifieds) olarak yayına başlayıp zaman içerisinde alışveriş platformu olma yolunda ilerledi. Bunun için en büyük atılım da Güvenli E-Ticaret (GET) modülünün kurulumu oldu. Site, hem Seri İlan hem de Kullanıcıdan Kullanıcıya (C2C) E-Ticaret alanlarını kapsayan hibrit bir yapıya sahip olarak işleyişini yeni iletişim kampanyaları ile destekleyerek sürdürüyor. Sahibinden.com kurucuları ile yapılmış detaylı bir röportajı buradan okuyabilirsiniz.

Seri ilan siteleri hakkındaki son durumdan da bahsederek yazıyı bitireyim. Bu kategoride yer alan siteler tüm dünyada gitgide özelleşmeye, daha niş konularla ilgili olmaya başladılar. Türkiye’de de şu anda kullanıcı tarafında algısı oturmuş seri ilan sitesi olarak Emlak.net, Hurriyet Emlak ve Araba.com sitelerini sayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder