3 Ocak 2010 Pazar

İnternet Hayat Veriyor !

İnterneticaret blog'umda olabildiğince İnternet'in doğru kitleye erişim için girişimcilere ve firmalara sağladığı olanaklardan bahsetmeye çalışıyorum. Bu konudaki değerlendirmemin en kısa hali şu: İnternet ile ücretsiz bir şekilde veya uygun maliyetle ürün ve hizmetlerin satışı için bir platform oluşturup sonrasında doğru bir strateji izleyerek hedef kitleye tanıtım ve satış yapmak mümkün. Bunun yanında çok klişe bir söz gibi dursa da 'her şey para değil'.

Bu hafta ailemden bir kişinin yaşadığı sağlık problemi nedeniyle seyrek bulunan bir kan grubuna ait birkaç ünite taze kan temin etmemiz gerekti. Umarım kısıtlı sürede az bulunan bir kan grubuna ait birkaç adet gönüllü bulmanın ne kadar zor olduğunu tecrübe etme sıkıntısını yaşamazsınız... Yasal olarak metalaştırılamayan bir madde olan 'kan'ın tedarik edilmesinde İnternet'in ne kadar önemli olduğunu bu olay ile fark ettim. Birçok alternatifin üzerinden geçip çoğunluğunu elemek durumunda kalırken bulunduğumuz hastanenin kan bankasında çalışan kişiler bizi www.kanbankasi.gen.tr sitesine yönlendirdiler. Bu site aracılığı ile hem doğru kişilere çok hızlı bir şekilde ulaşabildik hem de tek amaçları başka insanlara yardım etmek olan idealist yeni dostlarla tanışmış olduk. Herhangi bir siteye üye olma tatminin bu site için hissedilen ile karşılaştırılabileceğini düşünmüyorum.

İnternet'in ihtiyacımız olan bilgiye erişmekte ne kadar önemli olduğunu açıklamaya çalıştığımız zamanlarda aklımıza hep tüketim ve eğitim geliyor. Oysa bu platformun sağlık konusunda bize sağladığı faydaların herhangi bir şekilde ölçümlenebileceğini düşünmüyorum. Umarım bu konulardaki hayati fırsatı fark eden sağlık kuruluşları ve sosyal ağlar, parasallaştırma amacı gütmeden ihtiyacı olan kişilerin doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşabilmesi için güçlerini birleştirebilirler. İnanıyorum ki İnternet'i içselleştirmiş Z Jenerasyonu önümüzdeki yıllarda sadece ticareti değiştirmekle kalmayacak; eğitim ve sağlık gibi konularda da insanlığın yararına projeler yaratacak.

1 yorum:

  1. Selamlar Merkan
    Öncelikle sitenizi henüz keşfettim ve içeriğiniz oldukça tatmin edici. E Ticaret alanında uzmanlaşmak istiyorum ve eminim burada faydalı bilgiler edinebilirim.
    Kanbankas konusun da bir yorum da ben yapmak isterim.
    bu site, geçen hafta çok acil kan ihtiyacımızı hiç tanımadığımız bir insan tarafından karşılanmasına vesile oldu, çok çok makbule geçti. İnternetin " doğru" kullanıldığında ne kadar kolaylıklar sağladığını tekrar tecrübe ettim. Herkesin mutlaka aklında bulunması gereken bir site. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil